This is the Nederland website
      
This is the Nederland website


Vind een klas

Available Local SitesBaby Sensory

Baby Sensory: cursus baby ontwikkeling voor ouders met hun baby

Babycursus Baby Sensory - Samen ontdekken, plezier maken en ontwikkelen

Baby Sensory is een uniek en complete babycursus voor ouders/verzorgers/grootouders met hun baby’s. Vanuit een basis van veiligheid en structuur worden allerlei ideeën voor leuke activiteiten en materialen aangeboden om spelenderwijs de ontwikkeling van uw baby te stimuleren. U kunt samen genieten van heerlijke muziek en het allerbelangrijkste: heel veel plezier samen met uw baby en andere deelnemers! Ouder en Baby beleven samen de zo belangrijke quality time.

Baby Sensory biedt babylessen voor baby’s van 0-15 maanden. Er zijn aparte sessies voor baby’s van 0-6 maanden en baby’s van 7 tot 15 maanden.

Baby Sensory bestaat uit honderden verschillende activiteiten als babygebarentaal, bewegen op muziek, waterspel, babymassage, poppenspel en gebruikt verschillende materialen zoals strandballen, zeepbellen, parachutes, veertjes, knuffels, handpoppen, muziekinstrumenten, boekjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Alle activiteiten bieden inspiratie voor babyspel. Dit alles ondersteund door heerlijke liedjes. Deze activiteiten zijn leerzaam en vooral ook heel erg leuk voor baby èn ouder en kunnen juist ook thuis gebruikt worden om te spelen met uw baby. De activiteiten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Ouder en baby kiezen vanzelf de beste en fijnste manier, zodat de baby zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Daarnaast kunt u als ouder met andere ouders ervaringen uitwisselen in het ontdekkingsspeelkwartier.


De achtergrond van Baby Sensory- Baby ontwikkeling
Colour experienceUit onderzoek is gebleken dat de hersenen van een baby in het eerste levensjaar harder groeien dan in enige andere periode. In de eerste 12 maanden worden vooral verbindingen tussen hersencellen aangemaakt. Door het aanbieden van gerichte afgestemde leerervaringen nemen deze verbindingen toe in aantal en in kwaliteit. De ervaringen die een baby in deze tijd opdoet, zijn belangrijk voor de latere ontwikkeling en het leervermogen. Baby Sensory richt zich op het stimuleren van alle ontwikkelingsgebieden: de zintuigen, de motoriek, de taalontwikkeling en sociaal-emotionele aspecten. Dit maakt Baby Sensory compleet en uniek. Bovendien wordt de band tussen ouder en baby extra versterkt doordat het programma samen wordt beleefd.  

 

Babies love shiny things!_thumb_thumb Baby splash_thumb_thumb
   

De taalontwikkeling wordt gestimuleerd door het gebruik van onder andere gebarentaal. Dit is een heerlijke en leuke manier om al heel vroeg met uw kindje te kunnen communiceren. Ook handpoppen, liedjes, versjes en rijmpjes en boekjes komen aan bod om spraak en taal te stimuleren. De motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld de buikligging en de hand-oogcoördinatie te stimuleren via allerlei verschillende activiteiten en speelgoed. De sociaal-emotionele ontwikkeling komt aan bod bij activiteiten als babymassage en wiegen op muziek.

Elke les is er weer wat nieuws te beleven, want nieuwe ervaringen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een baby. Daarnaast zijn structuur en herhaling natuurlijk ook heel belangrijk, daarom heeft elke les dezelfde opbouw en komen liedjes en materialen regelmatig terug. De les begint altijd met het ‘Zeg hallo tegen de zon’ liedje, waarbij babygebarentaal wordt gebruikt. Vervolgens worden er een aantal gezamenlijke activiteiten gedaan, waarbij verschillende materialen en liedjes een rol spelen. Hierbij wordt steeds uitgelegd waarom deze oefening zo belangrijk is en aan de ontwikkeling van welke vaardigheden wordt gewerkt. Deze gezamenlijke activiteiten zijn zowel voor ouders als baby dierbare momenten van interactie en plezier en geven je een schat aan ideeën die je thuis verder kunt toepassen. Daarna begint het ontdekkingsspeelkwartier waarin u als ouder samen met uw baby speciaal babyspeelgoed kunt ontdekken en ervaringen kan uitwisselen met andere ouders. De les eindigt weer met een aantal gezamenlijke activiteiten met als afsluiter het ‘Zeg maar dag’ liedje. Kortom, elke week is er weer een mix van nieuwe en herkenbare ervaringen om samen met uw baby van te genieten!

Hieronder ziet u aantal voorbeelden van Baby Sensory activiteiten.  

'Spelen in de vijver', één van de vele gezamenlijke sociale ervaringen die baby’s opdoen bij Baby Sensory
Gedurende de sociale activiteiten beginnen de baby’s interesse in elkaar te tonen. Ze slaan armen om elkaar heen, houden elkaars handen vast, beginnen tegen elkaar te brabbelen en trappelen met hun beentjes alsof ze op die manier met elkaar praten. Hoewel ze nog niet echt met elkaar spelen, nog meer opzichzelf gericht zijn, geeft de manier waarop zij met elkaar om gaan aan dat ze al echte, kleine mensjes zijn.

Ouders en baby’s ontdekken de wonderlijke wereld van geur in de Baby Sensory 'Kruidentuin' sessie
De reukzintuigen ontwikkelen zich al ver voor de geboorte, al in de buik van hun moeder. De baby’s ontdekken al snel welke geuren ze aanspreken, lekker vinden en op hun gemak stellen en welke geuren ze niet plezierig vinden. In feite is de reukzin één van de belangrijkste zintuigen die al vroeg gebruikt wordt om de buitenwereld te leren kennen.

Baby Sensory neemt jou en je baby op een creatieve en plezierige wijze mee in de wereld van rijke, afwisselende afgestemde zintuigervaringen en stimuleert leren en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij staat interactie tussen ouder en kind centraal.

Bekijk hieronder een aantal filmpjes over Baby Sensory

Baby Sensory bij Mama's Wereld:

Baby Sensory compilatie van de week van de Opvoeding in 2013 in samenwerking met de JGZ in Almere:


Bekijk hier een videoreview door een van de moeders die Baby Senory volgt in Amsterdam (Nederlands):

Bekijk hier een videoreview door een van de moeders die Baby Senory volgt in Amsterdam (Engels):

Verslag van Papales in Almere door Baby Papa:

Filmpje van Baby Sensory Barcelona:


Baby Sensory Almere in RTL Lifestyle Xperience


Wederom uitgeroepen tot Beste Baby Ontwikkelingsprogramma in Engeland in 2013 en 2014!

Baby Sensory is trots om te melden dat het Baby Sensory lesprogramma de prijs voor het “Beste Baby Ontwikkelingsprogramma” heeft gewonnen in de prestigieuze 'Whatson4litlleones' competitie, georganiseerd door Organix, een van de grootste Engelse babyvoeding producenten. Tevens gekozen als winnaar in twee andere categorieën, te weten “Beste Nieuwe Activiteit” en “Beste Innovatie”. Ook Toddler Sense viel in de prijzen, als winnaar in de categorie beste peuter programma. Lees wat deelnemers te zeggen hebben over onze klassen op de Ervaringen van deelnemers pagina.

Samenwerking met Boekstart:                                                                                                                 

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind. Baby Sensory is trots op de samenwerking met Boekstart. Op allerlei plekken in het land zullen er Baby Sensory en Toddler Sense workshops worden aangeboden in de bibliotheken. Informeer hiernaar bij de plaatselijke bibliotheek www.boekstart.nl of bij de plaatselijke klassenleidster http://www.babysensory.com/nl/findaclass

Links:
www.samenkramen.nl :
Website voor zwanger Nederland. Waar je alles vindt over zwanger worden/zwanger zijn. En alles wat je nodig hebt voor, tijdens en na je bevalling. “Ontspannen bevalt het best”.
www.mamazoekt.nl :
De online zoekgids voor moeders. Vind activiteiten en deskundigen binnen jouw regio.
www.dreumesenzo.nl : 
Nog op zoek naar leuke baby- en kinderkamer accessoires? Bij Dreumes enZo vind je een uitgebreide collectie aan baby- en kinderkamer inrichting. Maar ook kun je er terecht voor fijne praktische babyspullen.
www.24baby.nl  :                                                                                                                                                       Het online thuis voor iedereen met een kinderwens, die zwanger is, of ouder van een baby. Ontmoeten anderen (aanstaande) moeders in de geboorteclub, of volg je zwangerschap met de kalender.                                            


 

 


Close button

Evenementen Details

Omschrijving van het evenement:
Klassenleidster:
Contact: