This is the Nederland website
      
This is the Nederland website


Vind een klas

Available Local SitesBaby Sensory

Baby Sensory- Babyprogramma

Samen spelen, leren, ontdekken en vooral plezier maken!                                              
Baby Sensory is een uniek en complete babycursus voor ouders/verzorgers/grootouders met hun baby. Vanuit een basis van veiligheid en structuur worden allerlei ideeën voor leuke activiteiten en materialen aangeboden om spelenderwijs de ontwikkeling van je baby te stimuleren. Je kunt samen genieten van heerlijke muziek en het allerbelangrijkste: heel veel plezier samen met uw baby en andere deelnemers! Ouder en baby beleven samen de zo belangrijke quality time.

Bubbles frogs
Baby Sensory biedt babylessen voor baby’s van 0-15 maanden. Er zijn aparte sessies voor baby’s van 0-6 maanden en baby’s van 7 tot 15 maanden.

Baby Sensory bestaat uit honderden verschillende activiteiten als babygebarentaal, bewegen op muziek, waterspel, babymassage, poppenspel en gebruikt verschillende materialen zoals strandballen, zeepbellen, parachutes, veertjes, knuffels, handpoppen, muziekinstrumenten, boekjes, eigenlijk teveel om op te noemen. Alle activiteiten bieden inspiratie voor babyspel. Dit alles ondersteund door heerlijke liedjes. Deze activiteiten zijn leerzaam en vooral ook heel erg leuk voor baby èn ouder en kunnen juist ook thuis gebruikt worden om te spelen met je baby. De activiteiten kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Ouder en baby kiezen vanzelf de beste en fijnste manier, zodat de baby zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo kan ontwikkelen. Daarnaast kun je als ouder met andere ouders ervaringen uitwisselen in het ontdekkingsspeelkwartier.

New_smribbon

 

Wetenschappelijke onderbouwing van Baby Sensory

Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen van een baby in het eerste levensjaar harder groeien dan in enige andere periode. In de eerste 12 maanden worden vooral verbindingen tussen hersencellen aangemaakt. Door het aanbieden van gerichte afgestemde leerervaringen nemen deze verbindingen toe in aantal en in kwaliteit. De ervaringen die een baby in deze tijd opdoet, zijn belangrijk voor de latere ontwikkeling en het leervermogen. Baby Sensory richt zich op het stimuleren van alle ontwikkelingsgebieden: de zintuigen, de motoriek, de taalontwikkeling en sociaal-emotionele aspecten. Dit maakt Baby Sensory compleet en uniek. Bovendien wordt de band tussen ouder en baby extra versterkt doordat het programma samen wordt beleefd.  

De taalontwikkeling wordt gestimuleerd door het gebruik van onder andere gebarentaal. Dit is een heerlijke en leuke manier om al heel vroeg met uw kindje te kunnen communiceren. Ook handpoppen, liedjes, versjes en rijmpjes en boekjes komen aan bod om spraak en taal te stimuleren. De motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd door bijvoorbeeld de buikligging en de hand-oogcoördinatie te stimuleren via allerlei verschillende activiteiten en speelgoed. De sociaal-emotionele ontwikkeling komt aan bod bij activiteiten als babymassage en wiegen op muziek.

 Baby Duck 

Opbouw van de les

Elke les is er weer wat nieuws te beleven, want nieuwe ervaringen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een baby. Daarnaast zijn structuur en herhaling natuurlijk ook heel belangrijk, daarom heeft elke les dezelfde opbouw en komen liedjes en materialen regelmatig terug. De les begint altijd met het ‘Zeg hallo tegen de zon’ liedje, waarbij babygebarentaal wordt gebruikt. Vervolgens worden er een aantal gezamenlijke activiteiten gedaan, waarbij verschillende materialen en liedjes een rol spelen. Hierbij wordt steeds uitgelegd waarom deze oefening zo belangrijk is en aan de ontwikkeling van welke vaardigheden wordt gewerkt. Deze gezamenlijke activiteiten zijn zowel voor ouders als baby dierbare momenten van interactie en plezier en geven je een schat aan ideeën die je thuis verder kunt toepassen. Daarna begint het ontdekkingsspeelkwartier waarin u als ouder samen met uw baby speciaal babyspeelgoed kunt ontdekken en ervaringen kan uitwisselen met andere ouders. De les eindigt weer met een aantal gezamenlijke activiteiten met als afsluiter het ‘Zeg maar dag’ liedje. Kortom, elke week is er weer een mix van nieuwe en herkenbare ervaringen om samen met uw baby van te genieten!

Filmpjes over Baby Sensory

Baby Sensory bij Mama's Wereld (Mei 2016):

Bekijk hier een videoreview door een van de moeders die Baby Senory volgt in Amsterdam (Engels):

Verslag van Papales in Almere door Baby Papa:

Filmpje van Baby Sensory Barcelona:


Baby Sensory Almere in RTL Lifestyle Xperience


 

Beproefd en geprezen concept

Baby Sensory is trots om te melden dat het Baby Sensory lesprogramma de prijs voor het “Beste Baby Ontwikkelingsprogramma” heeft gewonnen in de prestigieuze 'Whatson4litlleones' competitie, georganiseerd door Organix, een van de grootste Engelse babyvoeding producenten. Tevens gekozen als winnaar in twee andere categorieën, te weten 'Beste Nieuwe Activiteit' en 'Beste Innovatie'. Ook Toddler Sense viel in de prijzen, als winnaar in de categorie 'Beste peuter programma'. Lees wat deelnemers te zeggen hebben over onze klassen op de Ervaringen van deelnemers pagina.

Ook in Nederland heeft Baby Sensory de eerste prijs binnen! In 2015 is Baby Sensory door Amsterdam Mama's uitgeropen tot 'Beste Baby Programma'. 

New_umbrellas  


Close button

Evenementen Details

Omschrijving van het evenement:
Klassenleidster:
Contact: