This is the Nederland website
      
This is the Nederland website


Vind een klas

Available Local SitesBaby Sensory

Mini Professors

Welkom bij Mini Professors, een wetenschappelijk programma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen van 2-6 jaar oud. Wij zijn gepassioneerd over wetenschap en om kinderen van jongs af aan voor deze thema's te enthousiasmeren. Mini Professors biedt een warme en uitdagende omgeving waarbinnen jonge kinderen kennis kunnen maken met de wonderlijke wereld van de wetenschap en hier proefondervindelijk mee kunnen experimenten. 

Wij bieden aparte lessen aan voor kinderen van 2-3 jaar, 3-4 jaar en 4-6 jaar. Elke les is anders met een nieuw en spannend wetenschappelijk thema. We behandelen 80 uiteenlopende thema's. Van dino's tot de ruimte, van insecten tot aardbevingen, van vulkanen tot wiskunde en van het tropische regenwoud tot het klimaat. En nog veel meer! 

New_MP_children

Over Mini Professors

Bij Mini Professors zijn we gepassioneerd over wetenschap en willen dit graag overbrengen op kinderen. Ons openingslied (waarmee elke les begint) 'Wetenschap is overal, waar je ook maar kijkt' weerspiegelt de ethos van onze lessen. Jonge kinderen hebben een grote honger naar kennis en zullen derhalve alle mogelijke gelegenheid aangeboden krijgen om zich te ontwikkelen, nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en zich te verwonderen over de wereld om hen heen.

De Mini Professors bieden een warme en welkome omgeving waarbinnen jonge kinderen niet alleen kunnen leren, experimenteren en ontdekken, maar waarbij ook een beroep wordt gedaan op sociale vaardigheden zoals het stellen en beantwoorden van vragen, beurt afwachten, samen delen, samenwerken en socialiseren.  

New_MP_sm1 New_MP_sm2 New_MP_sm3 New_MP_sm4  

Over de Mini Professors lessen

Onze Mini Professors krijgen hun eigen lab uniform aan en leren over de basis principes van wetenschappelijk experimenteren, terwijl ze tegelijkertijd heel veel plezier maken en letterlijk worden opgezogen door de wetenschap. 

Een les begint met ons Mini Professors Welkomst Lied, gevolgd door een mini college; een korte, inhoudelijke introductie van het thema van de dag, compleet met foto's en materialen. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan slag met het eerste experiment (waarbij ze soms vies kunnen worden!). Vervolgens wordt er een korte video vertoond en een boekje voorgelezen over het thema. Gevolgd door een uitdagende wetenschappelijke proef. Aan het eind van iedere les vatten samen wat we hebben geleerd, nemen we afscheid met het Mini Professors afscheidslied en (niet te vergeten!) krijgen alle kinderen een sticker. 

Elke Mini Professors les duurt 40 minuten en volgt een vaste structuur zodat de kinderen precies weten wat ze kunnen verwachten.  Alle activiteiten zijn beknopt, interactief en precies afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen, rekeninghoudend met de verschillende leerstijlen van kinderen.

De kinderen vinden het geweldig om zelf actief te experimenteren. Dit is een goede manier om ze alvast voor te bereiden op het schoolse leren. Jonge kinderen zijn zo enthousiast over wetenschap, ze hebben een onderzoekende geest en zijn niet bang om vragen te stellen.

Wij moedigen ook de volwassenen aan om mee te doen en thuis samen het experimenteren voort te zetten.

New_MP_smline  

Momenteel worden de Mini Professors lessen aangeboden in Alkmaar en Amsterdam.

Heb je interesse om deze lessen zelf aan te bieden? Bezoek de pagina 'Franchisenemer worden'

Ben je als school, NSO, BSO, Peuterspeelzaal, Kinderdagverblijf geïnteresseerd om Mini Professor cursussen aan te bieden tijdens of na school? Neem contact op met info@babysensory.nl


Vind een klas

Type hier uw postcode of plaatsnaam om de dichtstbijzijnde klas te vinden.

Close button

Evenementen Details

Omschrijving van het evenement:
Klassenleidster:
Contact: